Wij, van neemgeenrisico.nl, begrijpen dat u een uitkering wenst als u zwanger raakt en zelfstandig ondernemer bent. Maar, krijgt u deze ook bij een gewone traditionele verzekeraar? Er zijn namelijk verzekeraars die u pas een uitkering geven als u 12 maanden bij hen verzekerd bent. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn. Totdat… u zwanger raakt.

Verzekering die altijd uitkeert bij zwangerschap
Wij hebben voor u de verzekeringsmaatschappij die altijd uitkeert bij zwangerschap. U heeft dus GEEN wachtdagen. Ze berekenen terug naar 40 weken voor de uitgerekende bevallingsdatum. Let wel: als u zwanger raakt en u heeft gekozen voor een eigenrisico-termijn van twee maanden, dan wordt deze uiteraard wel afgetrokken van de daadwerkelijke termijn over de uitkering van de AOV.

Zwanger en arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als voorbeeld leg ik een en ander aan u uit. Een zwangerschapsuitkering bij een verzekeringsmaatschappij die aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen doet, keert zestien keer uit. Grofweg bedraagt dit een periode van vier maanden. Als u nu gekozen heeft voor een wachttijd van twee maanden, zal de AOV slechts twee maanden uitkeren. Voor u misschien een reden dat u, indien u op een korte termijn zwanger wilt worden, voor een kortere wachttijd kiest. Als u dat wenst, kunt u er ook voor kiezen om de zwangerschapsuitkering netto te laten uitkeren. Dus, heeft u gekozen voor een bruto uitkering van 2000 euro per maand, dan ontvangt u deze uitkering tijdens de zestien weken netto op uw rekening.

Tip
Bent u zwanger en zelfstandig ondernemer, dan kunt u een ZeZ-uitkering aanvragen, ook wel ‘regeling Zelfstandig en Zwanger’ genoemd. Deze uitkering ontvangt u naast uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het bedrag is het wettelijk minimumloon.

Eerst advies inwinnen bij neemgeenrisico.nl
Tot slot: wenst u een arbeidsongeschiktheidsverzekering die speciaal toegespitst is voor dames die op korte termijn zwanger willen worden? Dan wil ik u vragen niet direct online een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, maar dit op basis van ons advies te doen zodat u de uitkering krijgt die u wenst.

Vraag hier uw ZeZ-uitkering aan

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 06-30613393.U kunt ook een e-mail sturen naar: info@neemgeenrisico.nl