Zeeuwen worden nogal eens geassocieerd met het oude reclamebeeld van het meisje uit Zeeland, die ooit zei: “Ons Zeeuwen bin zûûnig!” 

 

Op zich is daar niets mis mee, want waarom zou je teveel betalen voor een product?  

Ook ondernemers (niet alleen uit Zeeland) letten vaak op de kleintjes; een eigen bedrijf opstarten en gezond houden kost nu eenmaal veel geld. Toch is het goed om eens stil te staan bij de eventuele risico's die je als baas kan lopen. Zeeuwse ondernemers zijn niet anders dan die in de rest van Nederland. 

De meesten hebben een nuchtere kijk op de wereld. Zij willen dat alles goed geregels is, zonder te veel gedoe. Gewoon lekker duidelijk en weten waar je aan toe bent. Als dit dan ook nog lukt zonder dat het teveel kost, is dat uiteraard mooi meegenomen!  

 

Als zelfstandig ondernemer is het bijvoorbeeld verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te hebben, maar niet iedereen staat hierbij stil. Maar liefst 80% van de startende ondernemers heeft er namelijk geen! Zeker jongere ondernemers denken vaak: 'dat komt later wel, te duur, omslachtig, ik kan mijn geld beter ergens anders voor gebruiken.'  

Je hoort wel eens verhalen over AOV's, waarbij niet uitgekeerd wordt. ''Heb ik een dure verzekering geregeld, heb ik een ongevalletje gehad waardoor ik een deel van mijn inkomsten verlies en dan keren ze het niet uit!''. Vaak krijgen de verzekeraars hier voor de schuld. Wij denken echter dat de tussenpersoon veel ellende kan voorkomen, door eerst goed en gedegen te inventariseren. Alleen op deze manier kun je de ondernemer behoeden voor onverwachts inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Ook het in kaart brengen van eventuele risico's is belangrijk.  

 

Bepaalde situaties kunnen voorkomen worden, waar je niet meteen aan denkt. Wist je dat als je voor 25% bent afgekeurd, je ook maar 25% van de verzekerde som krijgt uitgekeerd? Ook wordt er beweerd dat een AOV altijd veel geld kost. Dit ligt geheel aan de situatie en wat je wilt verzekeren. Er is al een goede AOV vanaf €90,- per maand.  

Wist je dat je voor een verzekeringsduur kunt kiezen? Zo kan je bijvoorbeeld kiezen van een looptijd van twee of vijf jaar, maar ook voor een verzekering die tot je 67e jaar loopt! 

 

Wij zijn van mening dat een ondernemer van te voren goed moet weten waar hij of zij aan toe is. Je betaalt namelijk niet voor niets elke maand een som geld. Laat je goed voorlichten door een financieel adviseur, of kijk eens naar onze YouTube filmpjes! Hier vind je waardevolle informatie die je kan gebruiken voor het kiezen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering. 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 06-30613393.U kunt ook een e-mail sturen naar: info@neemgeenrisico.nl