Arnold is een nuchtere Zeeuw. Een doorzetter. Maar een chronische ziekte dwong hem in 2014 zijn goedlopende onderneming op te geven. Na veel onderzoeken bleek de boosdoener: auto-immuun hemolytische anemie (AIHA), een vorm van chronische bloedarmoede. Hier zijn door de praktijk gevormde aandachtspunten.


Blijf positief

"Met mijn onderneming heb ik mijn ambities waar kunnen maken. Eigen baas zijn, vrijheid, hard werken. Dat geeft enorm veel voldoening. Dus de geleidelijke gang richting volledige arbeidsongeschiktheid was heel zwaar. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn vrouw en kinderen. De vele bezoeken aan het ziekenhuis. Ik ben altijd blijven knokken. Positief blijven."


Sluit altijd een AOV af

"Het was mijn zus die me adviseerde: sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af als je gaat ondernemen. Zij werkte als arts, dus zij wist waar ze over praatte. Kende de verhalen en zag de praktijk. Je denkt ‘het gebeurt mij niet’. Met hard werken alles kunnen overwinnen. Maar je gezondheid laat zich niet afdwingen. Je weet nooit wat je overkomt. Dus als je verstandig bent, neem je daar geen risico's mee."


Zorg voor je gezin

"Zorg dat je kunt blijven wonen, want een dak boven je hoofd is de basis van alles. Ik heb me verzekerd voor een bedrag dat het mogelijk maakt om mijn hypotheek te blijven betalen. Neem geen risico met je eerste levensbehoefte.  Zorg, dat je met de uitkering in ieder geval je basisbehoeften kunt blijven betalen."


Neem geen risico en sluit via neemgeenrisico.nl een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 06-30613393.U kunt ook een e-mail sturen naar: info@neemgeenrisico.nl