De beste arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u kiezen uit twee soorten: een schadeverzekering of een sommenverzekering.

Neemgeenrisico.nl uitsluitend voor de beste AOV

Een AOV op basis van een schadeverzekering keert uit als er inkomensverlies is. Een AOV op basis van een sommenverzekering keert een bedrag uit, welke onafhankelijk is van de inkomensschade.

Hoe werkt de variant sommenverzekering bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Bij een sommenverzekering wordt bij arbeidsongeschiktheid het vooraf vastgestelde verzekerde bedrag uitgekeerd. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het percentage dat je arbeidsongeschikt bent. Hierbij is het niet belangrijk of er daadwerkelijk inkomensverlies is geleden. Deze verzekering biedt dus duidelijk meer zekerheid bij arbeidsongeschiktheid dan bij een schadeverzekering (je ontvangt het bedrag dat je afgesproken hebt).

Een sommenverzekering is dé AOV-verzekering

Bij schommelende inkomens kun je het beste voor een sommenverzekering kiezen. Het is een volledige bescherming van je inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Immers een reguliere AOV zal nooit meer dan 80% van het gemiddelde inkomen uitkeren van hetgeen de laatste drie jaar is verdiend.

Hieronder beschrijf ik enige nadelen die zich kunnen voordoen als je niet voor een sommenverzekering kiest.

 

VOORBEELD 1:

Als je een schommelend inkomen hebt, is het de vraag welk inkomen je wilt verzekeren en over welk inkomen je een uitkering krijgt. Stel: je inkomen is de afgelopen jaren als volgt; jaar één € 50.000, jaar twee € 40.000 en jaar drie € 45.000. Je krijgt een uitkering van 80% over het gemiddelde inkomen de laatste drie jaar. Dit is 80% van € 45.000, terwijl je je wilde verzekeren voor 80% van € 50.000.

Er zijn nu twee nadelen:

De uitkering is lager dan gedacht.
Je hebt de laatste jaren teveel premie betaald.
Bij een sommenverzekering had je altijd een uitkering ontvangen op basis van je inkomen van € 50.00.

 

VOORBEELD 2:

Wat kan het risico zijn, als u een holding en een werkmaatschappij hebt?

In het verleden hebben we gezien dat bijvoorbeeld de bouwsector redelijk onder druk stond. De werkmaatschappij maakte geen winst en er werd managementfee uit de holding opgenomen om het tekort aan te vullen. Bij een arbeidsongeschiktheid zou er bij een reguliere schadeuitkering geen of een lage uitkering volgen. De reden is dat er geen sprake van inkomensverlies is, omdat er geen of weinig winst in de werkmaatschappij gemaakt zou zijn. De managementfee vanuit de holding is “onterecht “ betaald.

Bij een sommenverzekering had je altijd een uitkering ontvangen op basis van je inkomen van € 50.00.

Dit is de reden dat neemgeenrisico.nl automatisch kiest voor een sommenverzekering. De verzekering die uitkeert bij arbeidsongeschiktheid, zonder dat er gekeken wordt naar inkomensverlies. Wij van neemgeenrisico.nl bieden je de beste verzekeraars met de beste voorwaarden tegen de beste premies.

Kies je toch liever voor een schadeverzekering omdat je vindt dat deze beter past in je persoonlijke situatie? In dat geval vraag ik je contact op te nemen met een van onze adviseurs. Dit kan uiteraard via de mail of via 0164-246499

Waar moet u rekening mee houden als u voor een sommenverzekering kiest?

De verzekeringsmaatschappij wil je graag helpen op het moment dat je niet meer dan 80% van je inkomen wenst te verzekeren. Men zal bij het aanvragen van de verzekering de jaarrekeningen van de afgelopen jaren willen inzien. Of als je voordien in loondienst bent geweest om de jaaropgave vragen. Dit om te voorkomen dat je je niet onbewust te hoog verzekert.

 

Tot slot!

Bij het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je voor een bepaalde periode van eigen risico gekozen (wachttijd). Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat je over deze periode geen uitkering ontvangt.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 06-30613393.U kunt ook een e-mail sturen naar: info@neemgeenrisico.nl