Vergelijken, dit is verstandig voor de ZZP´er en startende ondernemer

Het is voor veel zzp-ers en startende ondernemers een dilemma; een arbeidsongeschiktheidsverzekering wel of niet afsluiten. Wat meespeelt in deze twijfel zijn de kosten van de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit kan een aardige kostenpost zijn en een ZZP-er en startende ondernemer kan deze kosten voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet altijd missen. Bovendien is arbeidsongeschiktheid niet het eerste waar u aan denkt als u een eigen bedrijf aan het opstarten bent.

Hoe groot is de kans op de arbeidsongeschikt worden nu eigenlijk?

We hebben de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) er even op nagekeken. Daaruit blijkt dat zelfs een klein arbeidsongeval, zoals vallen, kan leiden tot arbeidsongeschiktheid. Tel daarbij verzuim door ziekte op, dan is het goed om rekening te houden met de mogelijkheid dat u arbeidsongeschikt kunt worden (voor kortere of langere tijd).

Op de website van het CBS kunt u teruglezen dat arbeidsongevallen en dus arbeidsongeschiktheid, grote gevolgen kunnen hebben voor de werknemer. Lichamelijk letsel en psychische schade zorgen voor klachten en belemmeringen, zowel in het werk als in het dagelijks leven. Naast het persoonlijk leed is er vaak sprake van kosten voor behandeling door medici en zorginstellingen, met name voor ongevallen waarbij er sprake is van verzuim.

Eén op de 15 werkenden krijgt een ongeval

Uit cijfers van het CBS blijkt dat één op de 15 werkenden een ongeval kreeg op de werkvloer. Werkt u voor een werkgever, dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering werknemer vaak voor u geregeld. Voor u als zzp-er komt hier nog bij dat u zelf moet zorgen voor een financieel vangnet, dit kan in de vorm van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u ziek wordt heeft u al zorgen genoeg, u wilt zich toch niet ook nog zorgen hoeven maken over uw inkomen? Natuurlijk kunt u ook vallen tijdens een ski-vakantie of tijdens wielrennnen en hierdoor arbeidsongeschikt raken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering een goede zaak?

Meer en meer zzp-ers raken ervan overtuigd dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering een goede zaak is. Uiteraard moet dit wel betaalbaar zijn. Laat u goed informeren wat voor u de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering is en in veel gevallen is de premie hiervoor goedkoper dan u denkt.

Een goede, goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering, kan dat?

Een goede, goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering, dat kan. Door goed te kijken naar uw situatie, de aov verzekering zzp vergelijken en op een goede manier de premie aov berekenen kan aanzienlijk verschil maken. Belangrijk is uiteraard wel om na te gaan of de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u de juiste dekking biedt. Onze adviseur kan de premie aov berekenen voor u en vergelijkt direct de beste voorwaarden voor de meest geschikte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 06-30613393.U kunt ook een e-mail sturen naar: info@neemgeenrisico.nl